coin-dollar map2

Super 7-ica

Seksualne mjere za opstojnost Hrvatske

Saša Drinić

13.06.2018

Sparina nas ubija, ljeto je odlučilo pokazati svoj puni sjaj, teško se diše. A tek što se dugo mjeri….  Dugo smo čekali demografske mjere s Pantovčaka.  Futur je u fokusu predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premda joj neki zamjeraju da je zastala u pluskvamperfektu.

“Demografska revitalizacija bila je i jest na vrhu prioriteta kojima sam posvetila svoj mandat. Ostati ravnodušnim na činjenicu našeg demografskog nestajanja značilo bi u krajnjoj liniji odustati od budućnosti”, kaže predsjednica.

Želja je golema, a kad je tako za cijenu se ne pita.

“Provedba tih mjera, naravno, ima svoju cijenu, ali njihova neprovedba ima još veću cijenu, a to je nestanak hrvatskog naroda i države u ne tako dalekoj budućnosti. Provedba ovih mjera nije trošak nego ulaganje u budućnost”, tvrdi predsjednica.

Mjerkala je poruke s Pantovčaka i ministrica seksa i socijale Nada Murganić, a dojmove podijelila sa Sabinom Tandarom Knezović u Dnevniku Nove TV.

”Prvi dojam ovih mjera mene je asocirao na program Vlade, na program HDZ-a kada smo krenuli u izbore. Predsjednica je i sama rekla da je to i dio njezinog programa s kojim je dobila izbore. Mi nismo vidjeli konkretno o kojim se mjerama radi, vidjeli smo samo okvirno opisne mjere koje su različito širokog spektra. Veliki dio, dobar dio tih mjera, mi već provodimo, dobar dio ih planiramo, ali ih doziramo u skladu s proračunskim mogućnostima”, kaže Murganić.

Nema doziranja u komentiranju demografskog mjerkanja kako ga kroji Kolinda Grabar Kitarović , na društvenim mrežama. Najbolji komentar onaj je Branimira Barišića.

”Kasno predsjednica u rađaonu stiže”, kaže status.

Ne žuri se baš ni Davoru Bernardiću učiniti nešto da ga se ozbiljnije shvati i počne doživljavati kao relevantnu političku činjenicu. U Oporbenom zarezu Hrvatskog radija fizičar i političar iz vlastitog sna ustvrdio je nešto zbog čega još uvijek drhti olovka u ruci urednika Ivice Ružičića.

”Na meni je da uvedem red u Hrvatsku”, reče i neredu da besmrtnu moć.

Zaslužio je aplauz za izostanak samosvijesti i neučinkovitost. Samo, tko će ga izmjeriti? Aplauz mislim. Stručnjaci za to angažirani su u HDZ-u.

Ako je, naime, vjerovati Lovri Kuščeviću, političkom tajniku HDZ-a, u stranci se do laboratorijske preciznosti analizirao sad već davni Opći sabor stranke.

”Analizom svih govora, svih aplauza, svih negodovanja koju su provele službe unutar stranke jasno se vidi da su svi govori članova Predsjedništva stranke, naročito predsjednika Plenkovića, naišli na sveopće odobravanje svega članstva’, rekao je Kuščević.

Pljeskalo se Plenkoviću i na Danu poduzetnika. Ustvrdio je kako ”da smo ranije ušli u EU, ranije bi se počelo odlaziti iz zemlje”, ali i usporedio Hrvatsku i Japan.

“Rat nas je koštao 160 posto BDP-a, a za usporedbu, Japan je posljedice tsunamija platio četiri posto BDP-a”, zaplenkirao je, no istaknuo i da je današnji rast na zdravim temeljima.

Takvu optiku, njegovim riječima, nema Kolinda Grabar Kitarović. Otvorila je još jedan rov u komunikaciji.

”Na putu iskorištavanja prilika stoji nesustavnost i politička nezrelost”, kaže predsjednica.

”Jak sam ja, izdržat ću”, bilda se premijer u maniri svakoga tko se boji upasti u rupu protivnika.