coin-dollar map2

Super 7-ica

Životinje, zidovi, savjeti – non grata

Saša Drinić

02.05.2018

Hrvatska i Srbija u zadnje vrijeme ponovno bruse susjedske nišane preko kojih se gledaju službeni Zagreb i Beograd. Nepoželjnom osobom na našem tlu proglašen je osebujni Aleksandar Vulin, a Beograd je izreciprocitirao i granicu svoje zemlje zatvorio za prvog čovjeka obrane u našoj Vladi Damira Krstičevića. Ako njega pitate, ugroze nema, heliHopteri su mirni, a s ”odlukoN se može nositi”. Izjavio je to ne mareći kao i obično za hrvatski standardni jezik u javnom govoru.

 

Svoje je mišljenje na ovu temu rekao i premijer, uspevši se na Brdo kod Kranja. Zadihan možda, ali dio mozga zadužen za plenkiranje i dalje u formi.

 

“S obzirom na Vulinove izjave mogu reći da volimo teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući”, kaže premijer.

 

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog već je dugo polivalentnog karaktera, a s obzirom tko je sve tamo nastupio, pomalo gubi sjaj prestiža, a glasoviti se skladatelj vjerojatno okreće tamo gdje je. Za vikend je događanje simpatizera i članova imao Živi zid. Nastup Ivana Pernara sličio je na stand up tragikomediju razumljivu samo targetu okupljenom u istom prostoru. Zazivao je tako izlazak iz NATO saveza i sljubljivanje s Rusijom, Kinom, Južnom Afrikom i Indijom.

 

“Izlazak iz EU-a je uvjet bez kojeg se ne može biti slobodan. Ako oni traže sluge, u Živom zidu ih neće naći. Mi želimo da Hrvatska surađuje s brzorastućim zemljama. Kina, Indija, Rusija, Južna Afrika. Mi želimo slobodno društvo. Hrvatska je kao članica NATO-a sudjelovala u invaziji na Libiju. Tamo sada ljudi žive katastrofalno”, rekao je, između ostalog, Pernar.

 

Živozidaši su najavili i predstavljanje svoje Vlade u sjeni.

 

Vječno izvan sjene je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U tjednu iza nas bio je često u medijima. Preuzeo je šumu Pantovčak na čak pedeset godina, a u društvu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bio je posebno nadahnut. I senzibilan prema životinjama. Točan broj životinja koje tamo žive ne zna se, ali njihov će izmještaj biti obavljen vrlo pažljivo.

 

”Svim životinjama naći će se bolji smještaj nego kod mene u dnevnom boravku”, kaže Bandić.  Ne zaboravimo da je on on počasni predsjednik udruge ljubitelja retrivera. Blago Rudiju, pseći život je lijep.

 

Zagrebački gradonačelnik živi basnu cijeli tjedan. Osvrnuo se i na život zebre.

 

”Ne znam znate li da smo dobili jednog bebaća od žirafe… ne, ne žirafe nego zebre, one prekrasne životinje što ima tigrastu kožu. Ja dok sam bio mlađi, ja sam sličio na žirafu – bio sam tako lepi”, govorio je Bandić.

 

Maneken Bandić svoju sliku ljubi, a Ledova manekena Ivana Vrdoljaka ljube i vjeruju mu u osječkoj Gradskoj upravi. Tviteraš u modroj zori narančastu će sluz pod krinkom mudrosti prosipati u svrhe razvoja, privlačenja investicija i unaprjeđenja suradnje s hrvatskom Vladom. I to – potpuno besplatno.

 

“Kad netko s emocijom razmišlja da pomogne u politici onda se ne smije tražiti naknada. Ovaj posao nema naknadu i nema nikakvog troška za grad Osijek, ima samo šansu da možda neke kontakte, iskustva ili dobre primjere iz Europe ili Hrvatske primijenimo u Osijeku”, rekao je Vrdoljak.

 

I dok se tako vrti ringišpil, a neke hvata i vrtoglavica, emocionalna inteligencija resetira vlastitu definiciju. Svibanj je tek počeo. Dajmo mu šansu da propupa najdražesnije što može.